Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Ένας πρώτος μίνι απολογισμός:

Ήμασταν γύρω στα 150 άτομα. Άλλοι με κουκούλες, άλλοι με μαντήλια. Υπήρχε μια φανερή και λογική αμηχανία. Ήμασταν όλοι εκεί για τον ίδιο λόγο, αλλά δεν βρήκαμε έναν κοινό παλμό.
Ήρθαν αρκετοί με ευφάνταστα κουκουλώματα, άλλοι με τα μαντήλια τους έτοιμοι να κουκουλωθούν, αλλά τελικά απλώς παρέστησαν.
Μοιράσαμε φλαϊεράκια στον περαστικό κόσμο, για το γιατί ήμασταν εκεί.
Δεν ήταν επιτυχία, δεν ήταν τραγική αποτυχία. Μπορούμε να το δούμε ως ένα πρώτο βήμα για να ξανακάνουμε κάτι ανάλογο, με την πρώτη ευκαιρία.
Δείτε για αρχή το βίντεο που τράβηξε και ανέβασε το TVXS.gr (το οποίο έκανε ότι μπόρεσε για να διαδώσει την κίνηση και ήταν και εκεί).



Δείτε και μια φωτό:
Free Image Hosting

Θα ακολουθήσουν και άλλες μαζί με ένα πιο ολοκληρωμένο "απολογισμό".
Ραντεβού την επόμενη φορά και περισσότεροι!

ΥΓ: ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΑΣ. ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ, ΤΙ ΣΑΣ ΧΑΛΑΣΕ, ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ.

ΥΓ2: ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ:

Το Σάββατο 4 Απριλίου διοργανώνεται εργαστήρι κατασκευής μάσκας και μασκοφόρα πορεία. Πιο συγκεκριμένα ά-γνωστοί... καρναβαλιστές, μοτοσυκλετιστές, κλόουν, σαδομαζοχιστές, σκιέρ, ηθοποιοί, μηχανικοί, ντροπαλοί, δύτες, οξυγονοκολλητές, οδοκαθαριστές, γιατροί-χειρουργοί, ghostbusters, νοσοκόμες, λάτρεις του μακιγιάζ, ντελιβεράδες, χιπ-χόπερς, δικυκλιστές, emo, λάτρεις της ταχύτητας, καπνοδοχοκαθαριστές, δακρυγονοβομβαρδισμένοι, σούπερ ήρωες, κοκκινοσκουφίτσες, πεζοπόροι της βροχής, αστροναύτες, μελισσοκόμοι, συνεσταλμένοι, ninja, απολυμαντές, ντεθάδες, πειρατές, ζαπατίστας, δραπέτες, και καλλιτέχνες... βρήκαμε αυτό που μας ενώνει. Το εργαστήρι θα ξεκινήσει στις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία Θησείου, ενώ στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί η μασκοφόρα πορεία. Το δρώμενο διοργανώνουν οι ά-γνωστοι καλλιτέχνες Νέο παράθυρο.

25 σχόλια:

efou είπε...

150 άτομα μια χαρά ακούγεται! στη Θεσσαλονίκη δυστυχώς ήμασταν μόνο 5(!) άτομα, εγώ κι η παρέα μου δηλαδή...αλλά δεν πειράζει θα μείνω στο "Ραντεβού την επόμενη φορά και περισσότεροι!"
by the way τέλεια η φώτο με τα σκυλάκια!

Ανώνυμος είπε...

Το Σάββατο που θα 'ναι και περισσότερος κόσμος!

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά καμιά άλλη δουλειά δεν έχετε να κάνετε από το ν ασχολείστε με κουκούλες και τα συναφή; Πρώτον γιατί μπορεί να χτυπήσετε (να σκάσει καμιά μολότωφ στα χέρια σας ) και δευτερον για τί στην ηλικία σας οι άνθρωποι αναλώνουν την ενέργειά τους σε τίποτα πιο δημιουργικό, πχ δουλειά, οικογένεια κτλ. Αν δεν έχετε τίποτα από τα παραπάνω γιατί δεν πάτε σε κανα δήμο ή καμιά ενορία να κάνετε καμια εθελοντική εργασία σε απόρους, έτσι για να έιστε και λίγο χρήσιμοι στο κοινωνικό σύνολο, γιατί κατα τ'άλλα όλα τα παραπάνω περί κουκούλας λίγο κουκούλα στην τεμπελιά μου ακούγονται.
Θ

Ανώνυμος είπε...

Έγινε βλέπεις η τεμπελιά άποψη τώρα...

Αntidrasex είπε...

Ρε ανώνυμε των 12:43 με υπογραφή Θ, τι φρίκη τραβάς κακομοίρη? Ήρθες να δεις τις ηλικίες μας? Ξέρεις κανέναν και από χτες για να ξέρεις και τι άλλο κάνουμε στις ζωές μας?
Το ότι κατεβήκαμε σήμερα, αποκλείει το να κάνουμε άλλες κοινωνικές δράσεις?
Και που σαι, όχι σε δήμους και ενορίες, αυτοί δεν χρειάζονται εθελοντές, μπορούν να πληρώνουν εργαζόμενους.
Από τα άτομα που ήταν κάτω, αν ο κάθε ανώνυμος σαν εσένα έκανε ΤΟ ΜΙΣΟ κοινωνικό έργο, θα ζούσαμε σε καλύτερο κόσμο.
Τι ναι τούτοι ρε....

efou είπε...

τούτοι είναι προφανώς άνθρωποι που δεν μπορούν να φανταστούν ότι τον λίγο (αν όχι πολύ) ελεύθερο χρόνο τους θα τον "χαραμίσουν" για πράγματα τόσο ασήμαντα...
φραπές και τάβλι, τηλεορασίτσα και άμα λάχει διαβάζουμε και κανά blog και λέμε τη μ****α μας...έτσι ρε ελληνάρες, έτσι, έτσι πάει μπροστά ο κόσμος!

πετρούλα είπε...

Δε νομίζω ότι ήταν αποτυχία...Απλά θα μπορούσε να έχει περισσότερο κόσμο...
Ε μα σας παρακαλώ δώστε αναφορά στον ανώνυμο πιο πάνω, που αντί να πάει να παίξει κανένα τάβλι, πηγαίνει και κοζάρει φυσιογνωμίες σε συγκεντρώσεις που δεν τον ενδιαφέρουν.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά δεν ξέρω πως το σκεφτήκατε αλλά η φάση που διανύουμε δεν είναι για ακτιβισμούς. Κατά την γνώμη μου χρειάζεται μια πιο πολιτική προσέγγίση γιατί αλλιώς φαίνεται σαν happening, άρα και κάτι ακίνδυνο. Η διάταξη άλλωστε δεν αναφέρει γενικά ότι είναι παράνομο να φοράς κουκούλα, αλλά να κάνεις πράγματα φορώντας την. Με το συμπάθειο δηλαδή.

Yellow Kid είπε...

Ποιές μολότωφ, ρε ανώνυμε μουρόχαυλε 1:07, που όπως φάινεται ούτε κάν μπήκες στο κόπο να περάσεις απο κει!
Αλλά σας έχω μάθει καλά εσάς τους ανώνυμους που το μόνο που κάνετε είναι να πετάτε ασυναρτησίες όπου σας επιτρέπεται η ανωνυμία!

Για τύπους που σαν του λόγου σου που θεωρεί πώς κάθε κινητοποιήση σημαίνει μολοτοφ και φασαρίες, θυμήσου:
Οταν ο πατέρας σου κατέβει στο μέλλον σε κάποια πορεία επειδή οι αληθινοί μπαχαλάκηδες αυτής της χώρας του στερούν την σύνταξη, ρώτα τον πού εχει τις μολοτοφ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 1:26, τι σε κάνει να πιστεύεις πως ένα χάπενινγκ είναι ακίνδυνο;
Γιατί είναι λάθος ο "ακτιβισμός" (οκ, δεν ξέρω αν το λες ακτιβισμό αυτό που έκαναν τα παιδιά, δεν αλυσοδέθηκαν σαν τη greenpeace υποθέτω);

Παίζει και να προκαλέσει το ενδιαφέρον, το βλέμμα του περαστικού, την απορία... Δεν το βρίσκω κακό αυτό.

ATHENA είπε...

ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΘΕΩΡΩ ΤΑ 150 ΑΤΟΜΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΜΗ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ, ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΑΙΔΙΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ! ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ ΕΙΜΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΝΟΜΠΑΡΑΝ ΟΙ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ...

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΤΩΝ 1.26 ΒΡΙΣΚΩ ΠΩΣ ΧΑΠΠΕΝΙΝΓΚΣ ΣΑΝ ΤΟ ΧΤΕΣΙΝΟ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΝΟΗΜΑ: ΝΑ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ, ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΤΙ ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ...

Παρρησία είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Παρρησία είπε...

Δεν πειράζει που μαζεύτηκαν λίγοι (150 άτομα). Σε μία πόλη όπου οι εργαζόμενοι τρέχουν σαν τρελοί, πάλι καλά είναι. Είναι τέτοιες κινήσεις που εκφράζουν την πραγματική συνείδηση της ελεύθερα συλλογούμενης νεολαίας

Ανώνυμος είπε...

min dinete logo stous kiprious...mono malakies lene

ex-kiprios

Rodia είπε...

Βρα παιδιά, το Σάββατο είναι και το πάρτι του διαγαλαξιακού μας ραδιοσταθμού!
αργάμισι, μετά τις 10:30, Αρμοδίου 10, 8ος όροφος, κλπ, πληροφορίες: http://www.radiobubble.gr/el/tags/radiobubble-2
:)

Tic Tac είπε...

Η συναθροιση ηταν μια καλη αρχη. Μην απογοητευομαστε αλλα ουτε να επαναπαυομαστε. Ολες οι δρασεις (απο τον ακακο ακτιβισμο μεχρι την εκδηλωση στοχευμενα "βιαιων" πρακτικων) ειναι ευπροσδεκτες στην προσπαθεια για αλλαγη της καθημερινοτητας μας.

Το Σαββατο θα ξαναπροσπαθησουμε.

Για μενα το αποτοκο του Δεκεμβρη ειναι μια ορεξη για "ξανα&ξανα&ξανα" χωρις "ωχ, αδελφε" .

Θα γινουμε πιο πολλοι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία σας, κι εξηγώ γιατί στον δικό μου απολογισμό. Τον οποίο δεν πρόκειται να αναρτήσω εδώ φυσικά, γιατί θα μας πάρουν με τις πέτρες :-)

Και του χρόνου.

Ανώνυμος είπε...

ego pados pou irtha eniosa kalitera..itan mia epitixia eimastan 150 k tin alli fora perissoteroi..na yparxei omos k alli fora ........k xarika idiaitera pou itan anthropoi pou tha mporousan na einai k goneis mou..ayto simainei polla gia mena..sinaxeia stin prospatheia...........

Squeaky είπε...

Δυστυχώς, λόγω ανωτέρας βίας, άργησα πολύ να βρεθώ στο σημείο συνάντησης, οπότε δεν έχω πλήρη εικόνα, διότι ο κόσμος είχε "σπάσει" την ώρα που κατάφερα να φτάσω.
Δεν κρύβω πως περίμενα περισσότερους, όμως εκατόν πενήντα άνθρωποι δεν είναι αμελητέα ποσότητα, ειδικά για μια δράση που διοργανώθηκε σε τόσο λίγο χρόνο.
Δεν περιμέναμε να ρίξουμε και την κυβέρνηση δα! Η παρουσία των μασκοφόρων ήταν εμφανής και ευφάνταστη και η ενημέρωση των περαστικών έγινε.
Μου άρεσε πολύ ολόκληρο το σχόλιο του φίλου από πάνω κι ο τρόπος που εστιάζει θετικά σ΄αυτά που κράτησε από την εκδήλωση.
Την επόμενη φορά, άν μπορέσουμε να εχουμε κάποιου είδους "νταβαντούρι", μουσική υπόκρουση δηλαδή και λιγότεροι νάμαστε, δεν θα υπάρχει καμιά αμηχανία (νομίζω)!

aKanonisti είπε...

Εγώ είδα τον αντίδραση+σεξ... και μου φτάνει....
Πραγματοποιήθηκε ένα όνειρο.....

Στην επόμενη δε φορά.. άμα κάνει και στριπτ τιζ.. θα πραγματοποιηθεί και η πιο κίνκυ διαδικτυακή φαντασίωση....
οπότε... όλα θα στρώσουν... μέχρι και η κυβέρνηση θα πέσει....

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα


Σοβαρά τώρα....
Αυτό που έλειπε ήταν μία δομή...
Το κακό όμως είναι πως τελικά φοβόμαστε.. όχι μόνο να πάρουμε τα ηνία.. αλλά και να καταδείξουμε κάποιον ως αρχηγό... ίσως λόγω ιδεολογίας.. ίσως λόγω της αηδίας που προκαλεί η ιστορία...
δεν ξέρω....

Ομως χρειάζεται... ό,τι και να λέμε...

Αntidrasex είπε...

Μα για αυτό έγινε το χάπενινγκ, ακα, για να ικανοποιηθούν τα στίφη των θαυμαστριών! Αλλα μη σας τα δώσω όλα από τώρα και με βαρεθείτε, λίγο λίγο.

Έλικα, θα στα πω εκεί.

Το "θα μας πάρουν με τις πέτρες" δεν είναι λόγος να μην ανεβάσεις εδώ τον απολογισμό σου αν θες, αλλά αν τον θεωρείς προσωπικό, οκ.

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχα...κρίμα...το είδα 31 βράδυ κι ενώ ήθελα πολύ να έρθω δε μπόρεσα...:S...Πολύ έξυπνη ιδέα...Εκτιμώ την αυτογνωσία του απολογισμού...και κουκουλοφόρε...γράφεις πολύ ωραία...:D

HappyHour είπε...

@ Ανώνυμος 1.26 "Η διάταξη άλλωστε δεν αναφέρει γενικά ότι είναι παράνομο να φοράς κουκούλα, αλλά να κάνεις πράγματα φορώντας την. Με το συμπάθειο δηλαδή."

Δηλάδη κύριε ανώνυμε έπρεπε να κάνουμε αξιόποινες πράξεις για να δείξουμε την αντίθεση μας στον νόμο Δ-ένδεια ;
Μήπως θα σας βόλευε να τα σπάγαμε τελικά ;

Αntidrasex είπε...

Happy Hour, άστους αστούς να αφρίζουν.
Μόλις καταλάβει ότι αν τον τσιμπήσουν στο σωρό, με πλημμέλημα και το κάνουν κακούργημα, επειδή "φόραγε κουκούλα" και θα προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν ήταν κουκουλοφόρος, θα καταλάβει τη γλύκα.
Αλλά αυτούς τους βγάζει έξω το κόμμα, με συνοπτικές διαδικασίες, αν δλδ τύχει και ποτέ συλληφθούν, γιατί δεν πιάνουν τους συμμάχους τους ποτέ.

john είπε...

Mia mera prepei na vgoume oloi me tin maska tou ZOro???