Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Κι άλλες σχετικές δράσεις

Γρήγορο το tvxs, μας πήρε χαμπάρι!


Αντιγράφω όλο το σχετικό άρθρο:



Απαντώντας στο νομοσχέδιο που προωθείται από την κυβέρνηση για την ποινικοποίηση της κουκούλας, οι πολίτες διοργανώνουν καλλιτεχνικά δρώμενα, διαδηλώσεις και εργαστήρια μασκοφορίας, στις 25 Μαρτίου, 1 και 4 Απριλίου.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Αντιδρούν οι δικηγόροι στην ποινικοποίηση της κουκούλας
Δημοσίευση: 24-03-2009 15:32
Αύριο φοράμε κουκούλες και διαδηλώνουμε ειρηνικά. 25η Μαρτίου, 18:30, πλατεία Συντάγματος. Κουκουλώνουμε τους νόμους! Προώθησέ το, είναι το μήνυμα που κυκλοφορεί από κινητό σε κινητό, σαν μία πρώτη αντίδραση των πολιτών στην, επιδιωκόμενη από την κυβέρνηση, ποινικοποίηση της κουκούλας. Στίγμα της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι ότι μία ειρηνική διαδήλωση δεν έρχεται σε αντιδιαστολή με μία κουκούλα.

Την Τετάρτη, 1 Απριλίου, διοργανώνεται ημέρα κουκουλοφορίας. Όλη την ημέρα, κυκλοφορούμε όπου είναι εφικτό, με φούτερ, κουκούλες, μαντήλια, μάσκες, κασκόλ ή ότι άλλο φανταστεί ο καθένας, που να αποκρύπτει τα χαρακτηριστικά του. Το απόγευμα, στις 6:30, μαζευόμαστε σε σημείο ή σημεία που θα αποφασίσουμε, με ανάλογα αξεσουάρ. Με κρυμμένα πρόσωπα, ειρηνικά, χωρίς κόμματα, οργανώσεις ή ότι άλλο, εκφράζουμε τη διαφωνία μας χλευάζοντας τα μέτρα. Εννοείται ότι η κινητοποίηση αυτή δεν έχει σκοπό να προτρέψει σε βίαιες ενέργειες, αλλά να προκαλέσει μία μαζική και δημόσια αντίδραση στην καταπάτηση κάθε έννοιας δικαιοσύνης και ατομικής ελευθερίας που προωθεί η κυβέρνηση. Η δράση συντονίζεται από το μπλογκ http://imeratiskoukoulas.blogspot.com/ Νέο παράθυρο, στο οποίο οι χρήστες μπορούν να ψηφίσουν για τα μέρη της συνάντησης, να προτείνουν συνθήματα και να αναρτήσουν μπάνερς.

Το Σάββατο 4 Απριλίου διοργανώνεται εργαστήρι κατασκευής μάσκας και μασκοφόρα πορεία. Πιο συγκεκριμένα ά-γνωστοί... καρναβαλιστές, μοτοσυκλετιστές, κλόουν, σαδομαζοχιστές, σκιέρ, ηθοποιοί, μηχανικοί, ντροπαλοί, δύτες, οξυγονοκολλητές, οδοκαθαριστές, γιατροί-χειρουργοί, ghostbusters, νοσοκόμες, λάτρεις του μακιγιάζ, ντελιβεράδες, χιπ-χόπερς, δικυκλιστές, emo, λάτρεις της ταχύτητας, καπνοδοχοκαθαριστές, δακρυγονοβομβαρδισμένοι, σούπερ ήρωες, κοκκινοσκουφίτσες, πεζοπόροι της βροχής, αστροναύτες, μελισσοκόμοι, συνεσταλμένοι, ninja, απολυμαντές, ντεθάδες, πειρατές, ζαπατίστας, δραπέτες, και καλλιτέχνες... βρήκαμε αυτό που μας ενώνει. Το εργαστήρι θα ξεκινήσει στις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία Θησείου, ενώ στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί η μασκοφόρα πορεία. Το δρώμενο διοργανώνουν οι ά-γνωστοι καλλιτέχνες Νέο παράθυρο.

.

4 σχόλια:

Αntidrasex είπε...

Έβαλε για αυτό το χεράκι του ο σύντροφος Έλικας

Squeaky είπε...

Αχα!

Δ.Π. είπε...

να βαλουμε μασκες του Δενδια ολοι

Ανώνυμος είπε...

@ antidrasi+sex

Ποιος είπατε; Δεν σας ξέρω κύριε, με μπερδεύετε με κάποιον άλλον. Ίσως απλά να φοράμε την ίδια κουκούλα ;-)

@ Δ.Π.

Μάσκες Δένδια; Σιγά το δύσκολο. Αφρός ξυρίσματος και μπόλικη τσαντίλα χρειάζεται μόνο.

Ενώ μάσκες Μαρκογιαννάτση, εκεί σε θέλω...